Hej P2: MandagsMandag

Jeg er begyndt at finde mine svar til radioprogrammet Hej P2, da jeg egentlig synes, at det har været gode prompts til at få skrevet noget. Det er Desværre har jeg ikke nået at hive alle podcastsne ned inden – men jeg vil prøve at linke til programmet, når jeg kan.

Denne er fra d. 20. juni 2016. Emnet var mandagsstemning. Jeg sendte svaret via mail og da mit oplagte musikønske, Après un rêve op 7 nr 1 af Fauré, allerede var blevet spillet, var mit næste ønske lidt mere upræcist. Jeg kan ikke huske, hvad de fandt på ud fra det – men ifølge den dags spilleliste lod det til at være My Mind Rebels at Stagnation fra Sherlock Holmes-filmen fra 2009. Hvis jeg på det tidspunkt havde husket/fundet ud af, at det er nummeret Not in Blood, But in Bond fra samme film, havde jeg naturligvis ønsket det.

– Freya, 14. april 2018

Hej P2’s oplæg på P2’s Facebook-side (Link til det oprindelige opslag)
Findes der en særlig mandags-stemning?

Hver ugedag har sin egen atmosfære og sin egen rutine.
Hvad kendetegner dine mandage? Er det glæden over en ny uge, en ny begyndelse? Melankoli over at weekenden er forbi? Stress over at tænke på den kommende uges strabadser? En fortravlet dag, hvor indbakken skal trimmes og møder skal planlægges? Eller måske særlige begivenheder, aktiviteter og faste aftaler, der giver dagen indhold?

#HejP2 holder “Mandagsmandag”. Hjælp os med at karakterisere mandagsstemningen. Og kom gerne med forslag til passende musik.

//Mathias og Malene
#HejP2 kl. 10.03-12.00

Svaret
Hej P2,

Selvom det nogle gange kræver lidt at hive op i sig selv, når man skal tidligt op og på uddannelse eller arbejde efter weekenden, synes jeg nu, at det er rart at have noget at lave.

Jeg har i det sidste års tid haft noget at lave regelmæssigt, hvilket har givet mig en rytme; er der dage, hvor jeg ikke skal op og afsted til sædvanlig tid, vågner jeg af mig selv på næsten sædvanlig tid og kan nyde at vågne og have en afslappet morgen – og på hverdage kan jeg nyde at være kommet ind i en god vanlig rytme.

Det er også noget, jeg kan finde ud af, så jeg ikke føler mig helt uduelig. Det er da en følelse, der er værd at hive sig op til!

Begynder det at blive kedeligt – er stedet, jeg er, ikke lige udfordrende eller noget på nogle dage – er der heldigvis andre ting, jeg kan li’ og får mig til at glæde mig til at tage mig til; det mindede jeres Fauré-intro mig om, den er nemlig intromelodien til en serie af dramatiserede udgaver af Sherlock Holmes-historierne. Så kan jeg glæde mig til at høre, læse eller se noget Sherlock Holmes senere.

Når nu I allerede har spillet Fauré, kunne I så spille noget fra soundtracket fra enten Guy Richies filmudgaver eller BBCs moderne TV-udgave? Der er nogle skønne violin- og klaverting; måske passer musikken fra sidstnævnte bedst til mandage. Ellers noget fra en opera- eller balletudgave af en af Shakespeares stykker!

Mvh.

Advertisements
Tagged with: , , , ,
Posted in Dansk, Hej P2, Music

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Follow Freya's Halls on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 275 other followers

Currently Reading…

Just finished!

Cold Blooded
(Clicking on the Cold Blooded image above will bring you to Amazon; buying anything while there won’t cost you anything extra, but will give me a li’l something to sustain my blogging.)


Nulpunkt af Thomas Enger og Jørn Lier Horst - forside
Nulpunkt
(Danish translation)

%d bloggers like this: