Follow Friday: Voksen ABC

I dag har jeg sat en podcast i ørerne, som jeg er bagud med. Jeg er ikke færdig med første sæson, men jeg ved, at de allerede har præsenteret og har taget hul på den næste sæson.

Det er Voksen ABC, jeg har sat i ørerne – og har måtte starte et afsnit forfra for at kunne huske, hvad der er blevet sagt. Podcasten er med Rakel Lewin Rukov og Cecilie Rubini, som jeg deler HF med (Rachel har jeg endda haft Engelsk A med). Inspireret af barndommens ABC-plakater definerer de voksenlivet et bogstav ad gangen. Ind imellem er der, ud over de almindelige afsnit af podcasten, live streams på deres Facebookside.

Afsnittet, jeg lige har startet forfra, er U. I starten nævnes det, at nu er der ikke længe tilbage – særligt i forhold til nogle af de skæve bogstaver, der er i slutningen af alfabetet, og om nogle af dem skal slås sammen. Et af de bogstaver er W, og om det burde slås sammen med V. Wildt, der nu er mit mellemnavn – i gamle dage var det mit efternavn – starter med W, hvilket mindede mig om en historie fra da jeg var barn. En daværende veninde var på sommerferie i hendes families hus på Ærø og ville sende mig et postkort. Da hendes far spurgte om, hvad det nu var, mit efternavn var – bare at det var “noget helt vildt(!)”.

Efternavnet er også noget, der er kommet op i podcasten. Begge værternes efternavn starter med R, så det er naturligt kommet op i den forbindelse – og hvis jeg husker rigtigt er det også kommet op i forbindelse med, at Rachel har mistet sin far for et par år siden. Det har måske også antændt noget hos mig; grunden til, at jeg nu har Wildt som mellemnavn er, at jeg netop har taget min fars navn for at tage den del af ham med videre i verden. Det skal måske siges, at jeg selv mistede min far i 2004.

Det er dog ikke noget, der er kommet videre som ord eller udtryk – men det lader alligevel til at være en del af det, der definerer voksenlivet for nogle af os. Det behøver ikke nødvendigvis at være fordi man har mistet en, men også hvis man bliver gift eller på anden måde står overfor at forholde sig til sit navn.

Ordet, der blev valgt i afsnittet for U, er udvikling. I afsnittet gav de også kærlighed til podcasten Dårligdommerne, som jeg ikke selv har hørt – men jeg overvejer lige selv at give dem et lyt… Hvis man undrer sig over, om nogle bogstaver er blevet slået sammen i Voksen ABC, har jeg skævet til min podcastapp og Voksen ABC’s Instagram; det lader til, at samtlige bogstaver har fået hvert sit program. I sæson to er de startet forfra på alfabetet, men gør det nu med gæster.

Find Voksen ABC: Facebook / Instagram / Libsyn / iTunes / Spotify / Støt Voksen ABC på 10’er

Tagged with: , , , , ,
Posted in Follow Friday

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Follow Freya's Halls on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 275 other followers

Currently Reading…

Just finished!

Cold Blooded
(Clicking on the Cold Blooded image above will bring you to Amazon; buying anything while there won’t cost you anything extra, but will give me a li’l something to sustain my blogging.)


Nulpunkt af Thomas Enger og Jørn Lier Horst - forside
Nulpunkt
(Danish translation)

%d bloggers like this: